Det började som en vanlig höstkväll. Micael Matias - som tidigare var sångare i Moe Joe men numera är soloartist - satt framför datorn och kollade lite på Facebook. Och då plötsligt hände det.

Jag såg ett nytt meddelande. Det var från ett skivbolag i Göteborg, Docks Music, som var intresserade av att höras av. Jag mejlade tillbaka och sedan började vi bolla lite. Det var häftigt, berättar Micael Matias.

Docks Music är en del av Gain Music som delvis ägs av storbolaget Sony Music.

Vi kom överens om att börja med en singel, så jag skickade lite låtar och så bestämde vi låt. Sedan har jag jobbat hela december och delar av januari med den och musikvideon som släpps samtidigt. Det har varit mycket jobb, men kul.

Kontraktet är från början på en låt med option för mer, men redan nu har arbetet med nästa singel påbörjats.

Vi bestämde oss redan innan det här släppet att gå vidare med fler låtar direkt. Vi ska bara bestämma singel nummer två som kommer att släppas under våren.

Första singeln som släpps på Docks Music heter "You grew through" och är en alternativ pop/rock med en akustisk grund som påminner om det som Micael har släppt tidigare på egen hand. Låten är inspelad på Treasure Sound Studios med Niclas Malmkvist som producent, precis som Micaels egenutgivna skiva "A philosophy of modern man".

"You grew through" handlar om någon oändlig loop av människans natur. Att vad vi än gör så hamnar vi i samma mönster, både i stort och smått.

Både singeln "You grew through" och videon till låten släpps 17 februari.

Läs mer: Fick feeling - släppte skiva