Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MISSA INTE: Vi livesänder J-Södras säsongspremiär i helgen– så blir du kund hos JP/Jnytt

 
Senaste nytt om J-Södra
Visa alla artiklar

På lördag är det lite av startskottet för fotbollssäsongen i Jönköping då J-Södra spelar sin första träningsmatch hemma mot Lindome.
JP/Jnytt är med på tåget och sänder live – både på lördag mot Lindome och två veckor senare då Södra möter IFK Värnamo.
– Väldigt kul att vi kan erbjuda våra prenumeranter de här matcherna, säger JP/Jnytts sportredaktör Donald Sandström.

Det är ett till stora delar nytt J-Södra som ställs mot Lindome på lördag. Klubben har tappat profiler så som Dzenis Kozica Edin Hamidovic, Amir Al-Ammari, Jetmir Haliti och Anton Cajtoft och i gengäld hittills fyllt på med kvintetten Mohammad Fazal, Adam Ben Lamin, Marko Nikolic, Perparim Beqaj och Adrian Edqvist.

Dessutom är hela tränarstaben utbytt. Andreas Brännström har lämnat och nu är det nye huvudtränaren Patric Jildefalk som ska sätta sin prägel på laget.

– Det är framför allt två saker jag är lite spänd på att se, säger Magnus Sundvall, som ska kommentera matchen.

– Dels vill jag se hur Jildefalk formerar sitt lag, kanske inte främst vilka spelare som är med utan mer hur man ställer upp, hur man ligger i press och så vidare. Dels vill jag ju se hur offensiven fungerar när J-Södra har tappat spelare så som Hamidovic, Kozica och Al-Ammari. Det ska till exempel bli spännande att se Perparim Beqaj i J-Södra igen.

Jildefalk har inte planerat att ha med några provspelare i matchen mot Lindome men räknar med att lufta de flesta som är i speldugligt skick. J-Södra dras med lite småskavanker och sjukdomar.

– Man kan så klart inte räkna med att allt är på plats i första träningsmatchen. Jag har sett tre–fyra försäsongsmatcher med allsvenska lag och det har inte varit något skönspel och det kan man nog inte förvänta sig att J-Södra ska bjuda på i det här läget heller, säger Magnus Sundvall.

– Men det är riktigt fint att fotbollssäsongen är igång. Det behövs efter en mörk vinter.

Matchen mot Lindome spelas på Junebäckens IP på lördag med start 13.00 och JP/Jnytt sänder alltså live. Vi kommer även att sända matchen hemma mot IFK Värnamo den 6 mars.

Fotnot: För att kunna se matcherna behöver du vara prenumerant. Läs mer om hur du blir det här.