Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missing people genomför sökinsats efter försvunnen person

Under lördagsförmiddagen kommer Missing People leta efter en person som har varit försvunnen i två veckor. Sökandet kommer att ske i ett skogsparti i närheten av A6-området.

Det var anhöriga till personen som till polisen gjorde en anmälan om försvinnandet. Polisen misstänker i nuläget inte att något brott ligger bakom.

Missing People blev också kontaktade och har lagt ut en efterlysning om någon har sett personen på sin Facebooksida.

Stänga av området

— Vi kommer att göra en sökinsats under lördagen för att som vi säger stänga ett område som vi ser som intressant, säger Magnus Idebro, ordförande i Missing People Sverige och bosatt i Nyköping.

Det är ingen slump att ni letar i närheten av A6-området?

— Nej, det är ingen slump. Mer vill jag inte säga.

Söker frivilliga

Magnus Idebro vet inte hur många som kommer att vara med i sökinsatsen.

— Nej, och det är fritt fram för vem som helst som vill vara med. Vi börjar insatsen utanför Jönköpings hotell och konferens vid klockan elva på förmiddagen.

Vad gör ni om ni inte hittar någonting?

— Då är det inte omöjligt att vi söker i ett annat område om vi får in fler intressanta upplysningar. I nuläget går det ju inte heller utesluta någonting.