Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt dråpförsök i centrala Jönköping – man förd till sjukhus

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En man har förts till sjukhus efter ett misstänkt dråpförsök på Ria Center på Väster i Jönköping. Vid 10.36 påträffade polisen en misstänkt gärningsman i Hamnparken i Jönköping. Mannen greps som misstänkt för försök till dråp.

Polisen utreder en händelse som dråpförsök sedan en man ska ha blivit slagen i huvudet med ett tillhygge i Ria centers lokal på Västra Storgatan i Jönköping. Gärningsmannen ska sedan ha lämnat platsen. Polisen larmades till lokalen på Västra Storgatan klockan 09.32 och sex minuter senare var den första av flera patruller framme på platsen.

Offret förd till sjukhus

Den drabbade mannen, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Han ska ha varit vaken och talbar, enligt polisen.

Polisen har spärrat av brottsplatsen för att kunna göra en teknisk undersökning. Ria Hela människan är ett härbärge för socialt utsatta människor som drivs av bland andra Svenska kyrkan.

– Vi har fortsatt arbetet med att söka efter den misstänkte. En man lämnade platsen till fots. Vi har eventuellt fått spår på någon här, säger Björn Öberg, presstalesperson hos polisen i Jönköping.

Polisen har pratat med vittnen och letat efter den misstänkte gärningsmannen.

Var det många vittnen på platsen?

– Hur många vet jag inte, men det ska ha funnits en del människor där, säger Björn Öberg.

Vad för typ av tillhygge användes?

– Det vill vi inte kommentera närmare i nuläget. Vi vill inte riskera eventuella vittnesmål.

Enligt polisens uppgifter verkar det inte som att fler personer än offret och den misstänkte förövaren var inblandade i händelsen.

Misstänkt gärningsman gripen

Vid klockan 10.36 fick en polispatrull syn på en misstänkt gärningsman vid Hamnparken i Jönköping. Mannen greps av polis och fördes till arresten.

– Jag har inte hört något annat än att det ska ha gått lugnt till, säger Björn Öberg.

Den misstänkte mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks för försök till dråp. Enligt Björn Öberg är det allt för tidigt att säga något om hur mannen ställer sig till anklagelsen.

– Nu har vi gripit honom och tagit honom till arresten. Det kommer att ta en stund innan vi kan säga något mer om det här, säger Björn Öberg.

Föreståndaren: ”Vi håller lokalerna till förfogande för polisens utredning”

Gunnar Dahlkvist är föreståndare för Ria Center och vill inte kommentera händelsen närmare.

– Jag har inte några kommentarer men jag kan tillstyrka att det har varit en polisinsats, säger han.

Vad gör ni nu från er sida?

– Vi gör inget annat än att vi håller lokalerna till förfogande för polisens utredning. Vi hoppas kunna återgå till den normala verksamheten imorgon.

Vet du mer? Tipsa oss!

Artikeln uppdateras…

FOTNOT: I en tidigare version av artikeln stod det att händelsen utreddes som mord- alternativt dråpförsök, men enligt polisen utreds händelsen alltså som dråpförsök.