Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt matchfixning i division 2

Fotbollförbundet har inlett en utredning om misstänkt matchfixning i en match i Råslätts och Husqvarna FF:s serie. Händelsen har lett till att Älmeboda/Linneryds tränare har lämnat föreningen.

Älmeboda/Linneryd ligger sist i division 2 Östra Götaland och tog i lördags emot topplaget Dalstorp på hemmaplan. Enligt uppgifter till sajten Minboll.se finns skäl att misstänka matchfixning och det ska ha förekommit mycket höga odds på hemmaseger vid ställningen 0–0. I den andra halvleken gjorde bortalaget Dalstorp tre mål mellan minut 49 och 63. Matchen slutade 1–3. Det innebär att Dalstorp ligger trea i tabellen, en poäng efter HFF men med en match mer spelad.

Svenska fotbollförbundet uppger att de inlett en utredning om misstänkt matchfixning i den aktuella matchen. Älmeboda/Linneryds ordförande Olof Carlsson säger till Minboll.se att klubben också håller på att utreda om det förekommit matchfixning i hemmalaget.

– Vi har pratat med en massa olika personer. Jag vill inte gå in mer i detalj på det i tidningen. Det är absolut inget som vi vill vara inblandade i egentligen. Det här är något som har tillkommit i fotbollen på något vis och det är så jäkla tråkigt.

På tisdagskvällen, tre dagar efter matchen, meddelade Älmeboda/Linneryds tränare Bashkim Isufi att han säger upp sig och lämnar klubben.

– Vi har fullt förtroende för Bashkim och det har jag fortfarande. Han är på inga sätt inblandad i detta, säger ordföranden Olof Carlsson.

Den avhoppande tränaren säger till Minboll.se att han hade kunnat ta tio raka förluster, men inte när de förlorade en match på sättet som de gjorde i lördags. Bashkim Isufi vill inte ge några detaljer kring vad som hänt.

– Nej. Det jag kan säga är att föreningen har gjort allt rätt och jag klandrar inte den för någonting av det som har hänt. Föreningen ska inte beskyllas för något. Men det finns tyvärr skit i fotbollen och den skiten har inträffat här. Det var droppen för mig, säger han till Minboll.se.

Husqvarna FF, som möter Bromölla ikväll, tar emot Älmeboda/Linneryd på hemmaplan den 24 juni och Råslätt gör detsamma den 4 juli.