Läser du i appen? Se livesändningen här

Dådet inträffade vid klockan 21.30 lokal tid (22.30 svensk tid) på måndagskvällen utanför arenan Manchester Arena efter en konsert med den amerikanska artisten Ariana Grande. Explosionerna inträffade när människor var på väg att lämna arenan.

Vittnen har uppgett för flera medier att två kraftiga explosioner hördes och att många människor därefter blev liggande på marken. På förmiddagen stod det klart att dådet hade utförts av en självmordsbombare. Brittisk polis uppger att de känner till gärningsmannens identitet, men att de i nuvarande skede av utredningen inte vill offentliggöra namnet.

– Jag kan bekräfta att angriparen dog vid arenan. Vi tror att attentatsmannen bar en hemmagjord sprängladdning som han utlöste och som orsakade detta illdåd, säger Ian Hopkins polischef i Manchester, enligt Reuters.

Hopkins uppmanade samtidigt allmänheten att inte sprida rykten om vem som genomförde attentatet.

– Vår högsta prioritet är att ta reda på om han agerade ensam eller som del av ett nätverk, säger han.

Polisen vädjar även till allmänheten att bidra med foton och filmer från händelsen.

På förmiddagen hade 22 människor bekräftats döda, däribland flera barn. Ett 50-tal människor uppges vara skadade. Polisen i Manchester uppger att många av de som gick på Ariana Grands konsert var barn och ungdomar.

Vid 11-tiden uttalade sig Storbritanniens premiärminister Theresa May inför ett pressuppbåd vid tjänstebostaden 10 Downing Street i London. Hon uttryckte att attentatet var en feg attack riktad mot oskyldiga människor.

– Den riktade medvetet in sig på oskyldiga och försvarslösa barn och ungdomar som borde ha fått uppleva en av sina mest minnesvärda kvällar i livet.

Premiärministern kommer under tisdagen att resa till Manchester.

– Låt oss minnas dem som dog och hylla de som hjälpte till, trygga i förvissningen om att terroristerna aldrig kommer att vinna, och att våra värderingar, vårt land och vårt sätt att leva kommer alltid att bestå, säger Theresa May.

I Storbritannien väntar nyval den 8 juni, men med anledning av dådet i Manchester har både premiärminister Theresa Mays parti Tories och oppositionsledaren Jeremy Corbyns parti Labour enats om att för tillfället avbryta alla valkampanjer.

Svenskar som befinner sig i Manchester uppmanas att följa lokala myndigheters uppmaningar samt att höra av sig till anhöriga, skriver Sveriges ambassad i Storbritannien på sin hemsida.

Det finns inga uppgifter om att några svenskar dödats eller skadats i det misstänkta terrordådet i Manchester, uppger UD för TT.

Artisten Ariana Grande klarade sig oskadd, men skriver att hon är chockad över det inträffade.

"Förkrossad. Från djupet av mitt hjärta, jag är så så ledsen. Jag saknar ord", twittrar hon

Manchester Arena räknas som en av Europas största inomhusarenor för konserter med en publikkapacitet på uppemot 21 000 åskådare. Omkring 18 000 åskådare beräkna ha varit på måndagskvällens konsert med Ariana Grande.

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) kommenterade på tisdagsmorgonen dådet i Manchester.

I natt har världen bevittnat en fruktansvärd attack, riktad mot barn, unga och deras föräldrar, på väg hem efter en konsert i Manchester", säger Stefan Löfven till TT.

Även kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia skriver i ett uttalande att de känner sorg och bestörtning över dådet i Manchester.

Om det visar sig att explosionerna i Manchester är ett terrordåd innebär det Storbritanniens dödligaste dåd sedan 2005 då ett 50-tal människor dödades när flera bomber exploderade i Londons tunnelbana.

Hans Brun, terrorforskare vid King's College i London, säger till TT att tillvägagångssättet talar för en terrorattack.

– Det är ganska väl känt att stora folksamlingar drar till sig den här typen av risker, och det inträffar av allt att döma i samband med att folk ska gå därifrån. Det tycks ha varit säkerhetskontroller när man kommit in, men det kanske har varit lätt för en gärningsman att ställa sig utanför, säger han.