Tre stora modelljärnvägar hade byggts upp i skalorna 1:87 och 1:160 av de aktiva deltagarna, som byggde upp banorna, körde tågen eller var tågklarerare på stationerna. I landskapsmiljön rullade tågen med jämna mellanrum och efter tidtabell. En av besökarna var fyraårige Elving Wockarts Nilsson som var på plats med morfar Sune Nilsson.

Jag har många lok, vagnar och broar hemma, säger Elving entusiastiskt där han väntar på att få se ett av tågekipagen komma förbi.

Sune Nilsson tillägger att barnbarnet är helt begeistrat av Dreamtrack och aldrig har sett något liknande. Favorittåget så långt var ett danskt tvåvåningståg. Mikael Pettersson från Stockholm var en av deltagarna. Här var han ensam om att driva tågen med hjälp av radiostyrning genom en avancerad ombyggnation av loket.

Jag hittade ett danskt lok på Tradera och började bygga. Jag gillar verkligen den tekniska utmaningen där man frågar sig "går det här att göra?"

Mikael Petterssons intresse började i femårsåldern då han fick en startsats i present. Under flera år har han dessutom jobbat som fordonsreparatör på järnvägen, och nu åker han var tredje helg ner till järnvägsmuseet i Nässjö där han är aktiv.

Jag är ute och springer en hel del, och då bygger jag nya tåg och banor i huvudet.

Arrangörerna föreningen Modul Syd med ett hundratal medlemmar är nöjda med årets Dreamtrack, som hålls i Folkets Park för andra året i rad. Tidigare har eventet som startade 2009 hållits i Habo och Norrahammar.

Många av besökarna har ju de här sakerna hemma, och jag tror att folk alltid tyckt det varit kul att titta på saker i miniatyr. Det blir som en spegelbild av verkligheten, säger Jonas Hjelm, en av arrangörerna.