Enligt ett pressmeddelande vaknade den unge mannen upp till ett missat samtal på lördagsmorgonen och undrade vad det var för telefonförsäljare som hade ringt. När han sökte på numret såg han att Svenska Spel Tur hade sökt honom. Det gjorde att han rättade sitt spel på Eurojackpot från i fredags. Då upptäckte han vinsten på hela 13 021 389 kronor för 5 rätt plus ett tilläggsnummer. Han hade spelat online.

Efter upptäckten åkte han raka vägen hem till sin mamma för att berätta den glada nyheten. Tillsammans försökte de smälta vad som hänt över en kopp kaffe.

6,5 miljoner vardera

Jönköpingsmannen har spelat några slumpade rader i flera år och för några månader sedan bjöd han in sin mamma i spelet. Det kan ha blivit en av hennes bästa beslut någonsin.

─ Jag tyckte det blev för dyrt att spela själv så jag frågade om hon ville vara med och dela på kostnaderna. Vi båda sitter här lika chockade och ska dela på vinsten, berättade mannen.

Inom logistik

Vinsten på 6,5 miljoner kronor vardera betyder mycket för mannen som arbetar med logistik och hans mamma som arbetar inom sjukvården.

─ Det är så mycket pengar så det kan man inte spara ihop på en vanlig knegarlön, fortsatte mannen till Natalie Wallin.

Mor och son vill vara anonyma har försökt smälta storvinsten under helgen men säger till Svenska Spel att de ska gå till jobbet som vanligt på måndagsmorgonen.