Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordgåta utspelar sig på restaurang

Samtidigt som gästerna intar en trerättersmiddag utspelar sig en mordgåta mellan borden. Innan kvällen är slut har en person mördats och det är upp till var och en att gissa vem som är mördaren.

I tidsenliga kläder kommer teatergruppen Mordteatern under kvällen spela upp en mordgåta som utspelar sig 1897.

– Jag har jobbat i sju år med att samla ihop originalkostymerna till denna teatern, säger Sebastian Edberg som är en av fyra skådespelare i teatergruppen.

Kunde inte tacka nej

Gruppen utgår från Norrtälje och säger att det är på gränsen för hur långt de kan åka men den häftiga miljön på Lustfyllt lockade. När Christiane Petit som driver Lustfyllt hörde av sig så kunde de inte tacka nej.

– Jag har alltid velat gå på en sån här föreställning så jag tog kontakt med dem, säger Christiane Petit.

13 april kommer Mordteatern spela upp sin nyskrivna mordgåta "Den sista versen" på Lustfyllt.

– Som publik är man inte delaktig i teatern. Men i slutet dör någon och då får man som publik gissa vem det är som är mördare, säger Sebastian Edberg.

Mellan de olika scenerna serveras maten och då finns det även tid att ventilera sina misstankar.

– Vi kommer försöka göra en meny som är inspirerat av årtalet som pjäsen utspelar sig, säger Christiane Petit.

Både Mordteatern och Christiane Petis hoppas att de ska samarbeta flera gånger men har börjat med att planera in en kväll.