Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morency förlänger med Habo – får hjälp av gammal bekanting

Habo Wolley har förnyat avtalet med Mathias Morency som huvudtränare över säsongen 2020/2021. Klubben har även gjort klart med en gammal bekanting som assisterande tränare.

Föregående säsong avslutades som abrupt i och med utbrottet av Covid-19 och Habo, som var ett av ligans formstarkaste lag, fick aldrig möjligheten att testa hur långt den formen hade kunnat räcka i slutspelet.

Klubben ser nu istället fram emot kommande säsong och en viktig del i det arbetet var dels att ro i land en överenskommelse med Mathias Morency, dels att hitta en bra assisterande tränare. Den rollen kommer nu att fyllas av Martin Andersson, som var huvudtränare i Habo säsongen 2015/2016 och nu alltså är tillbaka i klubben.

Morency själv berättar om varför han förlängt med Habo:

– Efter att förra säsongen fick ett väldigt abrupt slut så känns det bra att komma igång i tid för att kunna få ihop ett gäng som ska vara med och utmana i elitserien! Jag sa relativt tidigt att jag var intresserad att fortsätta att vara tränare för Habo Wolleys elitlag med en reservation att jag inte ville vara själv. Jag är väldigt glad att vi nu har lyckats knyta till oss Martin Andersson till ledarstaben vilket gjorde mitt beslut att skriva på ett nytt kontrakt ganska enkelt, säger han i ett pressmeddelande.

Martin ”Lillis” Andersson har inte haft en aktiv roll i föreningen sedan han lämnade som huvudtränare efter säsongen 15/16, utan har istället valt att fokusera på sin civila karriär på Husqvarna. Nu har suget efter volleyboll återkommit men faktum är att han förvånade sig själv lite genom att tacka ja till uppdraget:

– Jag är själv något överraskad att jag är tillbaka inom elitvolleybollen, men när Mathias ringde så kände jag att vi kunde få till förutsättningar som fungerar bra både för laget och för mig, och då känner jag att jag har saker att tillföra. Habo Wolley har en unik möjlighet att klättra mot toppen med den fantastiska ungdomssidan som grund och vi kan nu bygga kontinuitet hela vägen upp till elitlaget. Jag tror även att jag och Mathias kan komplettera varandra bra. Båda drivs av att utveckla laget och spelarna för att vinna. Får vi även till något mer tillskott till tränarkonstellationen, vilket jag hoppas, så tror jag att vi kommer att kunna ha en riktigt rolig och utvecklade resa tillsammans.

Sportchef Arvid Haag kommenterar den nya tränarlösningen:

– Känslan är att vi hittat en strålande lösning i Morency/Andersson, eller Morris/Lillis som jag tror att de kommer gå under i dagligt tal. De har båda två stor volleybollerfarenhet och besitter olika förmågor som gör att de kompletterar varandra väl. Vi är mycket nöjda med Morris jobb under förra säsongen och eftersom han ej fick slutföra den är det såklart extra skönt att han fortsätter och förhoppningsvis får visa vad han kan uträtta även i ett slutspel kommande säsong.