På lördag bär det av för de 130 ekipage som har anmält sig. Liksom 2015 handlar det, med lite variation, om vägar runt Klevshult.

Läs mer:

Fjolårets Skilling 500 – i Gislaved

En sträcka går faktiskt lite nordligare för att involvera även Vaggeryd. Där är det inlagt ett stopp på Preem, där förarna blir intervjuade i webbradio, berättar klubbordföranden Mats Bergman.

Roligast, som publik vid rallytävling, brukar det vara att ställa sig på säker distans i en häftig kurva, där bilarna sladdar eller gör kortare luftfärder. Men för den som inte har tillfälle att ta sig ut i skogen kan Preem vara ett bra alternativ om man vill komma nära.

Tredje gången i hemmakommunen. Kommer tävlingen att stanna nu?

Nej, det tror jag faktiskt inte – som klubb har vi vårt upptagningsområde i hela GGVV-området. Och jag tror att såväl förare som vägar och omkringboende mår bra av att det växlar mellan olika områden.

Skilling 500 innebär att förarna från de södra distrikten får tävla mot förare från hela landet. Tävlingen ingår nämligen i såväl Sydsvenskan Rallycupen, Riksmästerskapet i Rally för standardklasserna samt Smålands och Södras distriktsmästerkap.

Som ordförande i den arrangerande klubben tycker jag det är roligt att vi har 27 hemmaförare med i startfältet, säger Mats Bergman.