I Expressen den 16 maj, kan man läsa om att politikerna vill öka antalet tester av covid-19. I reportaget kan man läsa, enligt reporterns egna ord att "regionerna inte förstår strategin. Inte vems ansvaret är, inte vem som ska betala, inte vem som ska samordna tester eller materiel, inte vem som ska informera patienten och det blir 4 veckor av politisk förvirring". Detta visar att ledningen på nationell nivå inte är bra.

På MSB:s hemsida, (myndigheten för samhällsskydd och beredskap), står att deras roll är att samordna aktörernas gemensamma arbete och driva arbetet med att ta fram en gemensam inriktning.

Än en gång har MSB misslyckats, vad gjorde MSB under dessa veckor?

Man har gjort lite enkätundersökningar, där man bland annat visade att förtroendet för äldrevården sjunkit. Äldreboendena drivs av kommunerna, så varför ska en statlig myndighet göra en undersökning om detta, i dessa tider?

Man har även gjort reklam i många tidningar, att vi ska hjälpas åt och har ett instagramkonto där artister får hylla initiativ.

Är det verkligen detta MSB ska göra?

Otydligheten mellan regioner och regering/riksdag visar än en gång att regioner/landsting måste avskaffas, vi kan inte ha olika strider över gränser.

I JP onsdagen den 13 maj, berättar en biomedicinsk analytiker om att hon tror på flockimmunitet. Efter rapporter från Spanien där man bara har 5% med antikroppar blir jag orolig när vårdpersonal förordnar flockimmunitet, Anders Tegnell har flera gånger förnekat att flockimmunitet är målet.

MSB = Myndigheten för strunt och ickeberedskap