Under en ceremoni på Residenset i Jönköping delade landshövding Helena Jonsson ut fanor till tre av länets alla föreningar: Mullsjö IF, Föräldraföreningen Ekenskolan i Anderstorp och Värnamobygdens Ryttarförening. Det är Stiftelsen Sveriges Nationaldag som varje år delar ut fanorna till föreningar och organisationer runt om i landet, för att sprida användandet av den svenska flaggan. Ett tiotal av fanorna brukar delas ut av kungen i samband med nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm, men så blir det inte i år.

– Det är väldigt stort att vi fick äran att vara representerade på ceremonin, det är inte varje dag en fotbollsförening som vår får sådan positiv uppmärksamhet i den här miljön. Detta är väldigt ärofyllt, säger Emil Fritzell, sekreterare i Mullsjö IF.

I samband med nationaldagsfirandet kommer en video från utdelningen att delas på sociala medier, men redan nu stoltserar fotbollsföreningen Mullsjö IF med sin alldeles egna fana på sin hemsida.

– Nu ska vi bara fundera ut vad vi ska göra med fanan, om den ska sättas upp någonstans eller bara tas fram och användas vid speciella tillfällen, säger Emil Fritzell.