Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mullsjö IF får nationaldagsfana av landshövdingen

För att uppmärksamma föreningens hundraåriga historia och dess stora barn- och ungdomsverksamhet tilldelas Mullsjö IF en nationaldagsfana i år, som en av tre föreningar i länet. – Det är väldigt stort och ärofyllt, säger föreningens sekreterare Emil Fritzell.

Under en ceremoni på Residenset i Jönköping delade landshövding Helena Jonsson ut fanor till tre av länets alla föreningar: Mullsjö IF, Föräldraföreningen Ekenskolan i Anderstorp och Värnamobygdens Ryttarförening. Det är Stiftelsen Sveriges Nationaldag som varje år delar ut fanorna till föreningar och organisationer runt om i landet, för att sprida användandet av den svenska flaggan. Ett tiotal av fanorna brukar delas ut av kungen i samband med nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm, men så blir det inte i år.

– Det är väldigt stort att vi fick äran att vara representerade på ceremonin, det är inte varje dag en fotbollsförening som vår får sådan positiv uppmärksamhet i den här miljön. Detta är väldigt ärofyllt, säger Emil Fritzell, sekreterare i Mullsjö IF.

I samband med nationaldagsfirandet kommer en video från utdelningen att delas på sociala medier, men redan nu stoltserar fotbollsföreningen Mullsjö IF med sin alldeles egna fana på sin hemsida.

– Nu ska vi bara fundera ut vad vi ska göra med fanan, om den ska sättas upp någonstans eller bara tas fram och användas vid speciella tillfällen, säger Emil Fritzell.