På måndagen på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet i Mantorp. Under en presskonferens berättade åklagaren att mannens dna hittats på platsen och att han topsats några dagar tidigare. Han hade också inhandlat samma typ av tejp som använts för att binda det mördade paret. Det var 13 personer som hade inhandlat samma tejpkombination från en butik i närområdet, varav alla topsades men bara Mullsjöbon gav träff på dna som fanns på brottsplatsen.

Men åklagaren har ännu inte gett en förklaring till att hans dna fanns på brottsplatsen. Nu ska mannen, som är i 20-årsåldern och familjefar, förhöras ytterligare om händelsen.

Vi har en teori om varför det finns där. Det jobbar vi med också. Han har en förklaringsbörda hur han kan ha hamnat på den platsen. Han måste förklara sig, säger åklagaren Eva Nemec Nord.

Läs mer:

Eftersom mannen nekar till brott kommer han inte att kunna göra en rättspsykiatrisk undersökning än.

Det blir först vid förhandlingen som tingsrätten tar ställning till det. Om den gör det så ska man utreda påföljden och då kommer han i så fall skickas på undersökning, det är inte helt omöjligt, det beror på vad förundersökningen visar.

Men om han skulle erkänna eller om bevisningen blir starkare hamnar man i ett helt annat läge.

Då kan man göra det redan under utredningstiden. Men då ska det finnas övertygande bevisning som är snäppet högre än sannolika skäl, säger Eva Nemec Nord.

Just nu är flera förhörspatruller ute och förhör folk i mannens närhet. Polisen ska också kartlägga honom grundligt. Eva Nemec Nord vill inte svara på om man har hittat någon koppling mellan det mördade paret och den misstänkte mannen.

Det är alldeles för tidigt att lämna ut sådana detaljer. Det är många personer som vi vill ska förhöras först. De ska få berätta innan de har läst det i tidningen.

Han är inte tidigare dömd för brott, men har han utretts för brott?

Det är något vi kartlägger naturligtvis. Om det är så att han har utretts för brott så råder det sekretess på det och släpps först när åtal väcks. Jag kan säga att han sedan tidigare är okänd för oss.