Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikalshow till förmån för cancersjuka barn

För tre år sedan blev det publikrekord för gruppen ”We love musicals” när de uppträdde i Gränna. Nu är de tillbaka för att ge en ny gratiskonsert, och hjälpa barn med cancer.

Förra gången Stockholmsbaserade gruppen We love musicals besökte Gränna var 2016. Då slog de publikrekord och samlade in 13 000 kronor till Barncancerfonden tack vare sin publik. Den här sommaren är de tillbaka.

– Det känns så himla kul att komma tillbaka hit, säger Therese Millerstrand, sångerska och en av initiativtagarna.

Lördagen den 3 augusti anordnar de en musikalshow i Gränna kyrka med start klockan 19. Inträdet är fritt och det är valfritt att skänka pengar till välgörenhet.

– Gränna har varit en av våra höjdpunkter under de fem år vi hållit på, publiken var så delaktig och visade verkligen att de uppskattade vår musik. Äntligen är vi tillbaka, säger Therese Millerstrand.

Gänget bakom initiativet består av sju sångare i olika stämmor, och tre musiker. De drog igång 2015 och har sedan dess uppträtt varje sommar i södra Sverige och Stockholmstrakten till förmån för Barncancerfonden.

Hittills har de samlat in runt 100 000 kronor. På repertoaren finns sånger från kända musikaler som bland annat Les Miserables, Chess och Kristina från Duvemåla.

– Det som gör att vi sticker ut lite är att vi inte kör det vanliga musikalupplägget, utan satsar på flerstämmiga körarrangemang som tar fram nya nyanser av klassiker, säger Therese Millerstrand.