Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikprofilen hyllas med välgörenhetskonsert

Den 4 januari skulle arrangören Joakim ”JC” Carlsson ha fyllt 50 år. För att hylla hans minne arrangerar Denim & Leather en konsert där allt överskott går till välgörande ändamål. – Det blir jättefint, helt i hans anda, säger Pär Östberg från Denim & Leather.

Det var i somras som Joakim ”JC” Carlsson plötsligt lämnade oss. Musikprofilen var väldigt engagerad i Denim & Leather och musik i allmänhet och nu vill hans kollegor i hårdrocksklubben hylla Joakim med en välgörenhetskonsert. Datumet blir 4 januari, det som skulle ha blivit Joakims 50-årsdag.

– Det var från början Joakims egen 50-årsfest som han hade planerat. Han började planera den för ett år sedan och hade bokat banden. Vi såg det som en självklarhet att fullfölja det, men som en minnesfest, säger Pär Östberg från Denim & Leather innan han fortsätter:

– Jag blir lite rörd bara jag pratar om det. Det kommer att bli jättefint, helt i hans anda. Det kommer att andas ”JC” i hela lokalen med banden och folket som är där.

Banden som spelar under kvällen blir Rexoria och Bloodbound. Fabriken ställer upp med lokalen gratis och Andreas Ljud och Ljus gör det samma med utrustningen. Allt överskott från kvällen kommer att gå till Cancerfonden. Utöver det så har det även startats en insamling i hans namn till Cancerfonden.

– Han brann för något som hette Artists against cancer som var en del av Cancerfonden. Nu finns inte den delen längre och då har vi helt enkelt valt att köra cancerfonden rakt av, säger Pär.

Hyllningskonserten In memory of Joakim ”JC” Carlsson arrangeras på Fabriken på Tändsticksområdet 4 januari.

Förutom den här konserten har föreningen fyra konserter bokade under våren. 2 februari är det Smash into pieces, 9 mars är det Dare, 6 april kommer Bullet och spelar och som säsongsavslutning blir det Dream Evil den 4 maj.