80-åringen anmäldes försvunnen den 3 augusti. Volvon, som kan beskrivas som champagne- eller guldfärgad, sågs i området kring Adak den 1 och 2 augusti.

En Volvo av samma modell och med en liknande färg eftersöks efter mordet på en 70-årig man i Markaryd. 70-åringen försvann den 31 juli. En kropp hittades i skogen utanför Markaryd den 10 augusti och polisen misstänker att det är Markarydsbon och att han blivit mördad.

Polisen säger att man inte sätter mordet i Markaryd i samband med försvinnandet i Malå.

– Nej, vi har inte gjort någon koppling så, säger Johann Kristiansson vid polisen i Skellefteå till Norran.

Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Kronobergs län, säger till Norran att han inte kan kommentera uppgifterna.

Men eftersom bilen från Markaryd ännu inte är hittad så uppmanade Robert Loeffel tidigare i veckan allmänheten att hålla utkik.

– Bilen är fortfarande inte hittad, så alla som hittar en bil av samma färg och modell får själva gärna kolla upp registreringsnumret och är det en bil som är falskskyltad så ska de ringa 112. Det gäller inte bara här i Småland utan i hela landet, sa Robert Loeffel till Smålänningen i onsdags.

Två personer häktades tidigare i veckan i sin frånvaro misstänkta för mordet i Markaryd.

FOTNOT: Den döda mannen som hittades utanför Markaryd i lördags var fortfarande inte identifierad under torsdagen, men polisen arbetar utifrån teorin att det är den försvunna 70-åringen.

TT/Hall Media

OBS: Bilden är en genrebild.

Foto Johan Nilsson/TT

Relaterat till artikeln