Cirklarna ska ligga i tiden, det ska finnas någon som kan ämnet – och självklart en grupp som tillsammans vill lära sig mer.

Jag har pratat med Lars-Göran Andersson från Östbo historiska och kommit fram till att det vore spännande att skildra högtalarepoken i Skillingaryd. Under några år var orten ett centrum för högtalartillverkningen i Sverige.

När, var och hur ofta bestäms första gången som de intresserade träffas. Nästa ämne ligger Nadira själv varmt om hjärtat.

Jag har hittat en kille i Huskvarna som är villig att komma hit och undervisa i vad som tidigare kallades för serbokroatiska. Nu har det delats upp i bosniska, serbiska och kroatiska.

Att lära sig ett språk är ett sätt att lära sig mer om en flickväns eller killes familj, menar Nadira. Eller ett sätt att lära sig mer om ”jugoslaven” på jobbet.

Eller varför inte göra en resa till Kroatien och beställa mat från den inhemska menyn? När tillräckligt många har anmält sig tänkte jag mig att vi håller kursen på onsdagar.

Sedan tidigare hålls även en kurs i arabiska. Där vill deltagarna, fortsätta ytterligare en termin.

Min tredje idé är en cirkel med miljö och klimat som tema. Tanken där är att utbilda deltagarna till ambassadörer i miljöarbete.

Hon tänker sig kursen i form av grupparbeten som kan resultera i utställningar, föredrag, tipspromenader, filmer bildspel, eller vad nu deltagarna känner för.