Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När kunderna inte kan komma till butiken…

När inte kunderna inte kan komma till butiken, får butiken komma till kunderna, resonerade Färg & inredningsbutiken Happy Homes i Vaggeryd. På lördagen slogs en pop-up-butik upp på Västra strand.

Men, bor det så många på det nyaste området i Västra strand?, kanske du undrar.

– På många av tomterna så snickras och byggs det på bostadshus, garage och uteplatser. Många familjer kom förbi den tillfälliga butiken där det bland annat bjöds på korv, berättar butiksägaren Stefan Aronsson.

Butiken bemannades förutom av Stefan även av Lena Hultman och Marie Ekfeldt, som till vardags återfinns i butiken på Gärahovsvägen:

- Alla kunder kan inte komma in till oss i butiken så då tänkte vi att vi kommer ut till kunderna istället berättar Marie.

Vad hade ni med er från butiken?

– Vi fokuserade på de olika sorterna av behandling av uteplatsernas trallgolv, samt fasadmålning av de nybyggda husen. Vi uppskattade det här sättet att komma närmare kunderna och det var roligt eftersom det kom hela barnfamiljer som för att prata och få information, berättar Stefan.

Har ni varit ute på det här sättet någon annanstans?

– Vi har inte gjort riktigt på det här sättet innan, med att sätta upp en pop-up mitt ute i ett villaområde, utan mer på marknadsdagarna i centrum. Så det var ett nytt grepp som vi säkert kommer göra fler gånger.

På Västra strand har kommunen släppt tomter för småhusbebyggelse i två omgångar, som snabbt blev fullbokade. En del av tomterna har även reserverats för bolag som snabbt har fått byggnader på plats.