Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nijaz på Elitfönster På Plats tipsar: Så vet du när det är dags att byta fönster

Fönsterexperten Nijaz driver Elitfönster på Plats. Här guidar han genom fönsterdjungeln. När man köper ett hus med några år på nacken är det lätt att glömma bort att även fönster behöver lite extra omtanke. Du kan även spara en hel del pengar på att byta ut dina gamla modeller.
– När du installerar nya fönster behöver du inte elda på så mycket för att hålla värmen i huset vilket automatiskt ger billigare elräkningar, säger Nijaz Bilic, försäljningsansvarig och projektledare på Elitfönster På Plats för region Jönköping.

Bygga altan, måla fasaden, investera i ett nytt kök – eller lägga golv. När du köper ett hus tar projekten sällan slut, men hur var det nu med fönster? Många tror att fönster är en del av huset och att man inte behöver lägga så mycket energi på att byta ut dem. Men det stämmer inte.

– Gamla fönster kan släppa in både ljud och kyla, men de är även sköra. Alla nya fönster har säkerhetsglas vilket är bra om du har barn. Köper du ett hus från till exempel 70-talet ska du kontrollera glaset i alla fönster så att de följer byggstandard, säger Nijaz Bilic, försäljningsansvarig och projektledare på Elitfönster På Plats för region Jönköping.

Låt dig inspireras av fönster och altandörrar här

Du sparar även både tid och pengar på att byta ut dina gamla fönster. När det drar kallt skruvar du automatiskt upp värmen vilket ger högre elräkningar. Men det finns även andra saker som tyder på att det är dags att kontakta Elitfönster På Plats.

– Är dina fönster svåra att öppna och stänga och är ditt golv kallt? Brukar det bli kondens på insidan av dina fönster? För att kolla om dina fönster har drabbats av röta kan du ta en kniv och försiktigt trycka in den i fönsterkarmen. Om du stöter på motstånd efter två millimeter är dina fönster okej, men om kniven går att trycka in längre utan problem är det dags att byta ut dem, säger Nijaz Bilic.

Elitfönster har sin fabrik i Vetlanda och idag är en av de största aktörerna i Europa. Förutom att de har ett stort utbud av olika sorters fönster, alltifrån moderna i aluminium till retromodeller som passar äldre, klassiska hus, har Elitfönster På Plats avtal med certifierade montörer över hela landet.

Vi kommer hem till dig, tar mått och sedan presenterar vi en helhetslösning och ett fast pris.

– Det är både enkelt och bekvämt att anlita oss. Vi tar ansvar för hela fönsterbytet där både leverans, montage och slutkontroll ingår, säger han.

Nijaz Bilic tycker att det känns tryggt att arbeta med Elitfönster, bland annat på grund av att bolaget har funnits i nästan 100 år. De erbjuder 30 års garanti mot röta på aluminiumbeklädda fönster och 20 års garanti mot röta på träfönster.

–Våra produkter är en investering som går att räkna hem i både värdeökning och energibesparing från dag ett, säger han.

Kontakta Nijaz för kostnadsfri offert:

www.elitfonsterpaplats.se

Kundtjänst: 020-530 530

Direkt: 0707-42 67 62