Gardestrand och hennes kompisgäng befann sig på tunnelbanestationen Liverpool Street Station samtidigt som tre terrorister slog till vid London Bridge, drygt tio minuters promenad söderut.

– Stationen utrymdes efter skarpa uppmaningar från stationspersonal och polis. Men alla förstod inte allvaret och det blev lite tumult när polisen snudd på fick fösa ut folk. Det skreks lite och först trodde nog många att det bara rörde sig om ett bråk eller kanske ett kvarglömt föremål, säger Tina Gardestrand.

LÄS MER: Sju döda efter terrorattack i centrala London

LÄS MER: Habofamilj i terrorns London: ”Surrealistisk känsla”

Utanför Liverpool Street Station, som i området, var det förstås stor polisaktivitet. Första larmet om attacken kom vid klockan 23.08 svensk tid. Det sedan en vit skåpbil kört rakt in i en folkmassa London Bridge. Därefter krockade fordonet och tre terrorister klev ur och knivhögg människor vid Borough Market.

Sju personer har hittills fått sätta livet till i attacken. Över 50 skadade vårdas på sjukhus, skriver The Guardian.

Åtta minuter efter larmet kom hade de tre misstänkta terroristerna skjutits ihjäl av polis.

– Jag är väldigt imponerad över hur rutinerat och duktigt polisen här jobbat sedan attacken. Vi känner oss trygga, säger Tina Gardestrand.

Under söndagen präglas London av en tryckande stämning, berättar Tina under intervjun.

– Vi sitter i en taxi just nu och föraren är tyst och lyssnar väldigt noga på radion. De som bor i London verkar mycket trötta på terrorism. Det är en något tryckt stämning i dag vilket man förstår, säger Tina.

Precis som med , som tidningen pratade med på söndagsmorgonen, anser Tina Gardestrand med vänner att det nu är viktigt att inte ge vika för terrorismen.

– Det är viktigt att fortsätta leva, att genomföra det man planerat och inte låta terrorn vinna. London är en levande, mångkulturell, stad med stor och öppenhet. Rädslan ska inte få vinna, säger Tina Gardestrand.