Sedan tre år tillbaka utgår frigruppen Teater Tabberas från Jönköping och på söndag inleds en femdagarsturné i bland annat Råslätt och Österängen.

Idén om att spela i dessa områden grundar sig i min vilja att teater ska vara för alla och att kultur ska vara mer tillgängligt utanför centrum, säger Sandra Skavén, som är producent och en av två skådespelare i föreställningen.

Barnföreställningen "Elin starkast i världen" är riktad till en yngre publik i åldrarna 3-7 år och handlar om en liten och ensam tjej som på ett magiskt vis blir stark och modig. Två pallar, en väska och en låda är det enda som finns på scenen och de två skådespelarna turas om att spela ett tjugotal olika roller. Med hjälp av nyskrivna sånger, ramsor och interaktion får barnen hjälpa huvudkaraktären Elin att vara modig.

Det är en helt annan öppenhet att spela för barn än för vuxna, de brukar vara väldigt engagerade och inte blyga för att ropa rätt ut, säger Sandra Skavén, som har lång erfarenhet av att jobba både på och bakom scen.

Föreställningen spelas mellan 14-18 augusti i Huskvarna, Råslätt, Öxnehaga, Österängen och på Stadsbiblioteket.