LÄS MER: Premiär för Vox

I måndags var Anne Sandstjärna i Oslo och träffade Petter Stordalen och skrev på avtalet. Nu i eftermiddag var Daniel Stenbäck, som är ansvarig för Choicekoncernens strategiska tillväxt, på plats på Vox.

Både han och Anne Sandstjärna var mycket nöjda med affären.

Har du aktivt försökt att sälja Vox?

Nej, det har jag inte haft en tanke på. Det här hotellet har jag byggt upp helt fritt utifrån mina egna idéer och har under de här två åren fått erbjudanden från andra som velat köpa. Det har jag tackat nej till. Men när jag får en förfrågan från en sådan superentreprenör som Petter Stordalen blir jag förstås både smickrad och stolt. Jag känner att jag nu vill satsa på att bli mamma och jag vill gärna bygga upp en stor familj, säger Anne Sandstjärna.

LÄS MER: Känd arkitekt designar Vox

Daniel Stenbäck kom på en vanlig visning på Vox i höstas och fastnade för att Vox hotel är ett oberoende och fritt hotell.

Det roliga med Vox är att det är annorlunda och nu ska det bli oerhört roligt att utveckla det, säger Daniel Stenbäck.

Hotellkoncernen äger redan Victoria hotel och Comfort hotel i Västra centrum. Daniel Stenbäck säger att han ständigt har ögonen på Jönköping.

Konkurrens är något bra, antingen handlar det om utveckling eller så är det avveckling. Vox hotel är ett exempel på ett hotell där man tänker nytt. Kombinationen av Anne Sandstjärna, arkitekten och fastighetsägaren Ralf Ekblad är inte lätt att återskapa, säger Daniel Stenbäck.

LÄS MER: Nytt storhotell i city

Enligt honom har de nya ägarna inte tagit över Vox för att förvalta utan för att utveckla. Det finns mycket som är på gång i Jönköping, säger Daniel Stenbäck, och inom det lokala näringslivet har Vox blivit en snöboll.

Jag tror på den mentala utvecklingen. Idag har jag också träffat fastighetsägare Ralf Ekblad och blev imponerad av hans engagemang och hjärta, säger Daniel Stenbäck.

Anne Sandstjärna tycker att affären visar att det går att starta ett unikt hotell i en mellanstor stad och visa att det går att driva det med vinst. År 2016 hade Vox en beläggning på 71 procent.

LÄS MER: J

I februari ska Anne Sandstjärna bli mamma.

Dyker du upp senare med ett nytt hotell?

Just nu vill jag satsa på att vara mamma och jag och Morgan vill skapa en stor familj. Jag vill göra mer med mitt liv än att driva ett hotell. Morgan och jag ska vara hemma tillsammans med vårt barn. Karriären är inte lika viktig sedan jag träffade Morgan, säger Anne Sandstjärna som har fått erbjudandet att stanna kvar och jobba på Choice. Men tackat nej.

Var det ett svårt beslut att ta?

Jaaaaa! Daniel fick till och med skicka två sms. Men när jag väl fick smälta det så blev jag oerhört smickrad och stolt. Jag ska noga följa Vox fantastiska utveckling i framtiden, säger Anne Sandstjärna.