Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

North Bank går in i gemensam supporterklubb

Elitklubbarnas supportrar vill se en mer publikvänlig inställning och ha mer inflytande på hockeyn i Sverige. Därför har nästan samtliga klubbar gått samman och bildat Supporterunionen. – Vi vill inte vara bråkiga, vi vill ha lösningar, säger Jimmie Andersson en av initiativtagarna till Sportbladet.

Supporterunionen kommer att ha två huvudfrågor. De handlar om stämningen på läktarna, pyroteknik och upphävandet av flaggförbud, samt att SHL, Allsvenskan och division 1 ska ingå i en gemensam organisation.

– Vi vill vara med när de tar fram hur ligaorganisationerna och seriesystemen ska se ut, det är väldigt viktigt för oss. Åsikterna har varit ganska spretiga under ett par år när det gäller slutspel och annat, ändå känns vi supportrar ganska eniga i frågan om att det ska finnas rörlighet mellan serierna, säger Jimmie Andersson i VIK Support till Sportbladet.

North Bank Supporters har också gått med i Supporterunionen tillsammans med samtliga SHL-lag och flera andra supporterklubbar till lag i allsvenskan och division 1.