Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är handeln i gång igen efter jul

Under annandagen öppnade handeln i Jönköping igen. Det var betydligt lugnare än dagarna innan jul men det var ändå en hel del människor ute, antingen för att shoppa, fika eller träffa folk.

Jönköping

Julafton och juldagen höll de flesta butikerna i Jönköping stängt men nu är handeln i gång igen. Det märktes på stan där det visserligen var lugnare än under julhandeln men ändå mycket folk ute.

Sebastian Hermansson står med Molly, 8, utanför en av klädbutikerna på öster.

– Det är skönt att komma ut lite efter julfirandet och se lite folk, säger han.

Molly håller inte med.

– Det är tråkigt, jag ser fram emot att åka till Rosenlundsbadet, säger hon.

Maria Shamoun är en annan av de som tagit sig till stan, även hon tycker främst det är skönt att komma ut efter juldagarna.

– Man är ju ledig och då är det trevligt att komma ut lite och träffa folk, säger hon.

Köade utanför butikerna

Gunilla Borg, som innan pensionen själv stod bakom disken i klädbutiken Annabelle, står och pratar med Anna och Bengt Fransson. Hon ser en skillnad mot hur det var förr.

– Då ringlade sig kön lång utanför butikerna, det var många som skulle byta julklappar, säger hon.

Både hon och Anna och Bengt Fransson tycker det är skönt att komma ut på annandagen.

– Det är kul att komma ut och se lite folk, säger Anna Fransson.

– Det är roligare att åka hit än att åka till Asecs, det är en annan känsla här och man får frisk luft, säger Bengt Fransson.

Vill gynna handeln

Inne på Din Sko är det gott om folk. Butikschef Maria Kruth är tillbaka från julledigheten.

– Det är som det brukar vara ungefär, det är klart ett helt annat drag strax innan jul. Nu är folk ute efter billigast möjligast men också robusta vinterskor, sedan är det många som kommer för att byta något de fått i julklapp, säger hon.

Anci, Peter och Sofie Roos är ute och handlar, tidningen fångar upp dem mellan två butiker.

– Jag vill gärna gynna handeln i city, säger Anci Roos.

– Det är ju halva priset på mycket idag och det är trevligare att åka hit än till Asecs, säger Peter Roos som varit smart och köpt julgransbelysning på rea, i god tid inför nästa jul.

Rean lockar

Ingrid Rehncrona, butikschef på Lindex, tycker det är roligt att jobba på annandagen.

– Det är främst rean som folk är ute efter men även för att byta julklappar, det är alltid roligt att prata med kunder och hjälpa dem att hitta rätt kläder, säger hon.

Över tid kan hon däremot se en skillnad, för tio år sedan var det kö utanför butikerna när mellandagsrean drog i gång, så är det inte längre.

– Men det är ungefär som vi förväntat oss. Sedan tror jag det kommer fler i morgon, många träffar fortfarande släkt och vänner och äter middag under annandagen, säger hon.