Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är Lions påskbjörkar ute på samhället

Enligt den lokala traditionen inleds påsken i Vaggeryds kommun när Lions påskbjörkar syns i tätorterna. Och nu är den alltså här.

Under lördagen samlades 15 medlemmar från Lions hos Håkans fastighetsservice i Skillingaryd. Björkarna skulle huggas, förankras med grus i varsin hink och köras ut till cirka 200 butiksägare och företagare.

– Vi har blivit positivt bemötta, vilket är roligt, och i år har vi sålt fler björkar än nånsin. Därför var det bra att vi fick hjälp av elever, som går på barn-och fritidsprogrammet på Fenix, och deras lärare, berättar Lions ansvariga Lena Ohlsson.

Vart går då pengarna som kommer in från påskbjörksförsäljningen?

Faktiskt bland annat till eleverna som var med och jobbade under lördagen. Lions har bidragit med pengar till en Kenyaresa som eleverna har gjort. Där finns partnerskolor, varifrån eleverna har gett sig ut på praktik i en skola, ett barnhem samt provat på entreprenörskap i ett masaj-område.

– I år går alla försäljningsintäkter till Lions forskningsfond mot folksjukdomar, berättar Lena Ohlsson.

Till folksjukdomar räknas bland annat cancer, allergi, diabetes med flera.