Tre hälsointresserade tjejer med en massa idéer och en tom före detta livsmedelsbutik. Där har du förutsättningarna för lördagens hälsomässa. Fokuset är just hälsa, men i ett vidare perspektiv – som omfattar såväl friskvård som hållbarhet och lokalproducerat.

– Det gör att fler än bara företag och föreningar inom hälsa- och friskvård ges tillfälle att vara med. Sedan är det ju många som har sortiment och verksamheter där en del av vad de gör passar in, säger Maria Ygemar.

Maria från fastighetsbolaget PHL är en av arrangörerna. De andra är Johanna Antonsson, som ju driver träningsverksamhet under namnet Johannas PT-studio på Viktoriagatan i Vaggeryd, och Anna Vingrahn som har butiken Vinas Ekohälsa på Järnvägsgatan. De tre har börjat sin relation som uthyrare och hyresgäst, och märkte att de trivdes tillsammans och hade liknande idéer.

Relaterat till artikeln

Gästerna i all ära, det är Johanna som inleder med ett träningspass. Så räkna med hög puls under mässans inledning.

Foto Gunnar Hoglund

Många planeringsträffar

– Det är nog första gången för oss allihop, som vi ger oss på någonting liknande projekt. Det har blivit många träffar under de senaste månaderna för att planera och fundera, berättar Johanna.

El, vatten, tejp, sopkvastar, eluttag och sladdar. Det är mycket som ska fungera under en mässa och alla utställare ska informeras om vad som gäller.

– Vi har haft lite svårt att föreställa oss hur det ska bli när alla utställare är på plats – först då ser vi hur helheten blir. Och så undrar vi ju hur många besökare som kommer, säger Maria.

”Problemet” är att mässan är gratis, vilket ju är trevligt för besökarna, men gör det svårt att sia om besöksantalet.

Relaterat till artikeln

Johanna och Maria konstaterar att de gröna publikstråken är på plats mellan monterytorna.

Foto Gunnar Hoglund

Allt från mat till fotvård

Paolo Roberto kommer att tala om motivation, men vad ska kommunens företrädare bidra med? Ja, invigning av kommunalrådet Gert Jonsson är ju ganska givet vad det innebär. Men hur är det med Lina Larsson och Madeleine Larsson, miljö- respektive hållbarhetsstrateg? Där är temat ”Naturens funktion som stressdämpare”. Vi har tidigare berättat om arbetet med grönstrukturplanen, som handlar om just samspelet med vår omgivande natur.

Den som är intresserad av mat kanske stannar till vid mässans kaffé. Eller så lyssnar man på ett företag med Therese Lundell, som är kommunens kostchef. Hon kanske kommer att prata om hur man bättre tar tillvara maten. Både ur hushållnings- och smakperspektiv.

Relaterat till artikeln

På utställarsidan finns flertalet av kommunens gym, Vaggeryds butiker och verksamheter som erbjuder tjänster som bland annat massage, yoga, zumba och fotvård.