Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir Prideflaggan frimärke

Pridefrimärket släpps till försäljning onsdagen den 4 maj. Motiv från Gamla stan och årets sommarfrimärken gör regnbågsflaggan sällskap.

– Mångfald är en självklarhet för oss, och genom att ge ut ett frimärke med Prideflaggan vill vi framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter, säger Britt-Inger Hahne, frimärkschef i PostNord i ett pressmeddelande.

Frimärksserien Gamla stan är tänkt att introducera den utländska publiken för Sveriges absoluta turistmagnet. Serien består av dels ett flygfoto över stadsdelen, dels närbilder på Skeppsbron, Stortorget, Brända tomten och kvarteren kring Stora Gråmunkegränd med Storkyrkan i fonden.

Här är de nya frimärkena

Pride. Frimärket i offsettryck är utformat av Lisa Rydell. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är inrikes brev (6,50 kr).

Gamla stan.

Frimärkena i offsettryck är utformade av Martin Mörck och Gustav Mårtensson. Foto: Jeppe Wikström. Frimärkena köps i häfte med fem frimärken. Valören är 13 kr, för utrikes hälsningar och brev.

Strandliv.

Frimärkena i offset är formgivna av Ingela P Arrhenius. Frimärkena köps i häfte med tio frimärken. Valören är inrikes brev.

Semester.

Frimärket i ståltryck är utformat av Jacob Monefeldt och graverats av Lars Sjööblom. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är inrikes brev (6,50 kr).

Ute och fiskar.

Frimärket i ståltryck är utformat av Jacob Monefeldt och graverat av Lars Sjööblom. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är ekonomibrev (6 kr).

Källa: PostNord