HV71 vann med 5–2 mot Leksand. Men i den andra perioden blev det en väldigt jämn tillställning då bortalaget kvitterade till 2–2. Men i slutet av mittperioden fick HV in ett psykologiskt tungt 3–2-mål. Lias Andersson gjorde målet och säger så här om det:

– Persson (Christoffer) fick pucken på blå. Jag ville nog egentligen ha pucken direkt på bladet, men han säger att han brukar träna på att skjuta på målvaktens benskydd och ut. Så det var kanske planerat, säger Lias Andersson.

Christoffer Persson:

– Det blev en tilltrasslad situation, jag fick ett läge och sedan fick Lias trycka in pucken så det var kul för honom.

Inövad variant?

– Precis, jag gjorde det faktiskt till "Teden" (Mattias Tedenby) tidigare under säsongen också. Det verkar bli sådana assister i år, säger Persson.

– Det var skönt och mäktigt att få göra det framför våra fans. Och så blev det ju ett viktigt mål också, säger Lias Andersson.

Innan Anderssons mål hade HV dock gått ner sig en aning. Jönköpingslaget har i vissa matcher haft det lite tyngre i just andraperioden.

– Vi gör oftast väldigt bra förstaperioder och då kanske det sitter lite i bakhuvudet, vi blir kanske lite mätta till andra. Det är något vi verkligen måste slipa bort, vi får inte vara nöjda utan måste fortsätta att jaga på motståndarna, smälla på och få igång publiken, säger Andersson.