Den största lägenheten är nog såld inom ett par timmar, sa mäklaren Peter Nelzén på Skandiamäklarna inför torsdagens visning.

Det hann inte ens gå så lång tid. Vid 13-tiden kunde Peter Nelzén meddela att den dyraste av lägenheterna såldes under förmiddagen.

– En känd företagare ringde och sa: ”Jag tar lägenheten obesedd, för jag vill vara säker på att den blir min”. Kontraktet är påskrivet, säger Peter Nelzén.

De fyra lägenheterna är mellan 135 och 185 kvadratmeter stora med högt i tak, stora vardagsrum med takrosetter och med lyxiga kök. Den gamla patriciervillan från 1909 ligger i sluttningen ner mot Vättern och mäklaren lockar med promenadavstånd till restaurang Sjön och nyrenoverade Rosenlunds herrgård.

Peter Nelzén känner inte till några andra lägenheter i trakten med den här prislappen. Han är inte särskilt orolig för att de inte ska gå att sälja och det började som sagt bra med den dyraste lägenheten.

Bakom de fyra bostadsrätterna i gamla Backgården står byggherrarna Sami Asani, Sanjay Joshi och Philip Sjöbring som äger villan och 5 000 kvadratmeter mark.

Sami Asani berättade redan i somras om paradvåningarna i villan och om företagets förhoppning att få bygga ytterligare två flerbostadshus i sluttningen ner mot Vättern. Därför har de ansökt om planbesked hos politikerna i stadsbyggnadsnämnden.

Området är känsligt och protesterna mot att bygga fler hus har inte uteblivit.

Rolf Johnson, vice ordförande i Rosenlunds Herrgårds Vänner, säger att Posses park går ända ner mot Backgården. Han hoppas att politikerna säger nej till två nya flerbostadshus i en park som kommunen lägger miljoner kronor på att renovera.

Totalt har ett 30-tal personer anmält sitt intresse för lägenheterna, sedan en annons lades ut under gårdagen.

Fotnot: