Under tisdagen presenterade Alliansen två nya arenaförslag. Kristdemokraterna, Centerpartiet, Moderaterna och Liberalerna vill utreda en ny arena på Råslätt samtidigt som en upprustning/nybyggnation av Stadsparksvallen ska utredas parallellt.

Förslaget lämnades på en presskonferens efter att Alliansen har haft ”långa samtal och stött och blött”.

Vi har fört bra samtal och det är nu viktigt att vi nu får en arena som håller allsvensk klass. Vårt beslut är att projektet med Jordbron avbryts med omedelbar verkan och att vi nu ska köra två parallella spår med Råslätt och Stadsparksvallen där utredningen ska vara klar i juni 2017, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C).

För KD har det varit klart sedan länge att man inte stöder en arena på Jordbron.

Men vi öppnar för en diskussion om arbetsspåren Råslätt och Stadsparksvallen. Detta är vägen att gå, säger kommunalrådet Andreas Sturesson (KD).

C och KD har senaste tiden förespråkat att man ska rusta upp och se över Stadsparksvallen. För L har Råslätt varit det självklara alternativet.

Jag är självklart glad över att Råslätt har hamnat i diskussionen. Vi menar allvar med Råslätt, det har Liberalerna gjort i tre år, säger Anna Mårtensson (L).

Finns det en summa för vad Råslätt kan komma att kosta?

Det kan vi inte veta än. Det får projekteringen visa, säger Ann-Marie Nilsson.

Förbundet vill ha besked om Stadsparksvallen inom kort. Hur ska ni lösa att Vallen i nuläget inte ens uppfyller hälften av alla punkter?

Vi hoppas att våra två förslag kommer att ge de svar som behövs, både ekonomiskt och arenamässigt. Vore jag förbundet skulle jag vara glad över att ha en kommun som vill lägga ner tid på två förslag, säger Ann-Marie Nilsson.

Alliansen besked om att skrota Jordbron kommer bara ett par veckor efter att S och M gick ut och sa att detta var det enda alternativet.

Ångrar du ditt samarbete med S, Carin Berggren?

Ja, med facit i hand så gör jag det, men nu har vi fler vinnare än förlorare i detta och det är det viktiga. Vi har hittat ett sätt att gå vidare och detta är två alternativ som är rimliga, säger Carin Berggren.