Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny 60-talsshow på gång på Jönköpings Teater

Under hösten 2019 satsar Jönköpings teater på en show med 60-talsmusik. Några som då står för musikunderhållningen är musiker från Vetlandabandet "Adopted Steak". — Det här är musik som håller för alla generationer, säger trummisen Martin Hallman.

Under hösten 2019 drar en ny satsning igång på Jönköpings teater - en musikföreställning helt i 60-talets anda.

I showen kommer musikerna från Vetlandabandet "Adopted Steak" att spela, och det blir en helt ny utmaning för coverbandet.

— Producenten Daniel Brunskog såg när vi spelade på ett ställe i Jönköping, och tyckte vi lät bra. Han frågade oss om vi skulle vara intresserade av att spela i showen, och vi tyckte det lät kul. Vi spelar mest hårdrock annars, så det här blir en utmaning, säger trummisen Martin Hallman.

Hits och historier

Det är en helt ny föreställning som kommer kallas ”Hits och historier 64-66”, där de kommer framföra musik från bland annat band som The Beatles, The Beach Boys och Rolling Stones.

— Vi har redan börjat repa inför föreställningarna, och allt känns bra hittills! Det här utvecklar också vårt band Adopted Steak. För på våra kommande spelningar med bandet kommer vi nu kunna ha ett bredare utbud och kunna bjuda på 60-talsåtar, säger Martin.

50 låtar

Just nu övar Vetlandabandet in låtarna som ska vara med i föreställningen, och de har mycket jobb framför sig. Totalt kommer de spela omkring 50 låtar, och showen kommer hålla på i drygt tre timmar.

Hur orkar man spela så länge?

— Det är ju lite pauser emellan, då det berättas om historien kring låtarna. Då kan man pusta ut lite. Klarar jag att spela hårdrock i två timmar klarar jag nog detta med. Men lite tränad måste man vara, säger Martin med ett skratt.

— Allt känns jättekul, och vi är supertaggade! Tror det här är något för alla då det här är en musik som håller för alla generationer.