Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny charterdestination från Jönköping Airport

Jönköping Airport får en ny charterdestination till vintern. Om intresset är stort kan det blir fler avgångar.

Det är researrangören Qtravel som satsar på ännu en skidcharter från Jönköpings Airport.

Den nya destinationen är Baqueira-Beret i Pyrenéerna, Spanien största skidort. Det är tredje säsongen som resebolaget ordnar skidresor från Jönköping, sedan tidigare arrangerar de skidresor till Andorra under vintern. Det är i dagsläget en avgång till den nya destinationen men det kan bli fler om intresset är stort.

– Vi vet att skidintresset här är stort, säger Henrik Älverdal, marknadschef på Jönköping Airport som välkomnar satsningen.

"Positiv trend"

Under vintern går även charter till Kanarieöarna. Under sommaren går charterplan till Mallorca, Kreta, Rhodos, Cypern och Kroatien. Enligt Henrik Älverdal syns en successiv ökning av charterresandet från Jönköping över åren.

– Vi hade väl någon minskning när vi blev av med Turkiet men ser vi till de senaste sju till åtta åren ser vi en positiv trend, säger han.

Turkiet försvann i och med oroligheterna i landet.

– Samtidigt ser vi att det är ett resmål som är på väg tillbaka, vi håller på att bearbeta researrangörerna, säger Henrik Älverdal.

Tidigare i veckan klubbade kommunstyrelsen att flygplatsen ska byggas ut. Jönköping airport vill förbättra landningsbanorna för att kunna ta emot större frakt- och passagerarplan. Om förslaget även klubbas i kommunfullmäktige kan det innebära fler charterresor från Jönköping.