Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny chef i stora matföretaget i Jönköping

William Axelsson har tagit över som vd i familjeföretaget FC Gruppen i Jönköping. Pappa Håkan Axelsson lämnade över stafettpinnen till sonen vid årsskiftet efter 50 år i branschen.

Nya vd:n började att arbeta i företaget 2008 och har sedan 2012 axlat rollen som verksamhetschef. Under de här åren har han varit med och tagit sig an många utmaningar för företaget och breddat verksamheten med flera nya affärsområden.

– Det ska bli jätteroligt med nya utmaningar även om detta kortsiktigt inte innebär någon enorm skillnad i vårt arbetssätt. Jag, Håkan och Catrin kommer fortsätta driva och utveckla verksamheten tillsammans med ett fantastiskt gäng medarbetare, säger William Axelsson i ett pressmeddelande.

Håkan Axelsson kommer att finnas kvar i organisationen och arbeta med befintlig verksamhet och dess fortsatta utveckling, bland annat med hållbarhets- och miljöarbete.

– Efter 50 år i branschen kändes det naturligt att lämna över vd-rollen till William. Dels för att frigöra min egen roll i organisationen men också för att kunna göra en mjuk övergång då jag i nuläget inte har några planer på att sluta arbeta, säger Håkan Axelsson.