Helena Skölds 25:e år med butiken Blomstertid är allt annat än slentrian. I höst flyttar hon och alla hennes blommor till nya lokaler i andra änden av A6 center. Nu blir det två våningar, med blommor och inredning i botten och något för magen en trappa upp.

Jag siktar på ett varmt och ombonat kafé, säger Helena Sköld.

Hon har visioner om att kunna servera en chokladbit med ett glas vin eller champagne, matiga lunchmackor och lite exklusivare bakverk. På balkongen går det att sitta ute och äta, och den som vill vara inomhus får en rejäl takhöjd och möjlighet att titta ner på övriga shoppingsugna.

Kaféet ska heta Bread & roses, och det kommer att märkas på inredningen att det hänger ihop med Blomstertid.

Kombinationen kafé och blommor, det passar väldigt bra ihop tycker jag.

Hon trivs på A6 center och enligt henne är det bästa läget för butiken. Omkring tre fjärdedelar av hennes kunder är på genomresa med bil.

Här är ju flödet med folk. Det finns alltid att göra. Från att vi öppnar klockan tio så är det folk här.

Hon och hennes medarbetare sätter ihop alla arrangemang själva. Det är presentationen i butiken som är hennes vinnande koncept. Det ska vara en upplevelse att komma dit.

Ofta kommer kunderna in en sväng och tittar runt direkt när Blomstertid öppnar, för att sen gå vidare in i köpcentret. Innan de åker hem fram på eftermiddagen kommer de in igen och handlar.

Jag brinner mycket för att vara här uppe, säger hon.

Planerna på kafé fanns redan innan det stod klart att butiken skulle flytta till den nya delen. Men när röda entrén också har byggts om, hösten 2019, kommer Blomstertid åter finnas på samma ställe som nu. Helena Sköld vill fortsätta på sitt nuvarande, väl inarbetade butiksläge, och gasar då ytterligare ett snäpp. 2019 kommer hon att ha två Blomstertid på A6 center, en butik i varje ände.

Det är väl det som ger mig kicken. Jag gillar drivet. Jag gillar att driva butik, säger hon.