Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny krog öppnar vid Pizza Hut på A6–området

Panamigas blir den tredje snabbmatskedjan som öppnar på A6–området längs med E4:an. Konceptet blir nytt för hela landet. – Vi tänker öppna en restaurang som är inspirerad av Latinamerika, säger Madelen Söderström som nu ansökt om serveringstillstånd för själva krogen och för uteserveringen.

Exakt vilken typ av mat som ska serveras är ännu inte helt klart men Madelen Söderström, som representerar företaget Nordic Restaurant Concept AB, säger att mexikanska burritos, soppor och annat småplock ska stå på menyn. Panamigas på A6–området blir den första restaurangen i en kedja med butiker som ska öppnas runt om i landet nästa år.

Varför hamnar den första restaurangen i Jönköping?

– Vi är ett systerbolag till Pizza Hut och jag var med och öppnade den för snart två år sedan. Panamigas kommer att ligga i den tredje lokalen där Pizza Hut och ChopChop ligger. Vi är jätteglada över att få komma till A6 och öppna Panamigas, säger Madelen Söderström.

Just placeringen intill E4:an och att den stora lokalen syns från vägen bidrar till det stora intresset från snabbmatskedjorna.

Den nya affärsbyggnaden på Sjukhusgatan öppnade för en och ett halvt år sedan. Där finns idag, förutom Pizza Hut och ChopChop, Arken Zoo och Hööks Hästsport. När Panamigas öppnar i höst finns det inga tomma lokaler kvar.

A6–chefen Lasse Bröms säger att man varit väldigt noga med vilka man hyrt ut lokalerna till.

– Vi har tackat nej till många. Det måste vara ett koncept som står på egna ben och som inte får draghjälp av de andra restaurangerna eller butikerna som redan finns där. Panamigas är ett nytt Sverige–koncept och är lite nyttigare mat för människor i farten, också för resenärerna på E4, säger Lasse Bröms.