Relaterat till artikeln

Lågprisbutiken ”Normal” kommer att flytta in i Ur & Pens gamla lokal på Östra Storgatan den 20 oktober. Det är därifrån ingången till butiken blir och sedan sträcker sig lokalen ner mot Vox Hotel i Lantmätargränd. Där hade MQ sina lokaler tidigare.

Namnet ”Normal” kommer sig av, förklarar Carsten Hansen, att normala varor säljs till onormala priser. Det handlar om allt ifrån olika sorters rengöringsmedel till hårvårdsprodukter, dofter och smink.

– Men vi köper också in nya varor. Det kan vara godis från utlandet eller ansiktskräm. Varje vecka får vi hundratals nya produkter och det är varor som inte finns i Sverige idag, säger Carsten Hansen.

De låga priserna, förklarar Carsten Hansen, beror på att företaget importerar produkter från distributörer i hela EU och köper varorna där de är som billigast.

– Vi undviker dyra mellanled och så är vi en liten organisation. Vi har inget stort flott kontor i Stockholm, säger Carsten Hansen.

Den nya butiken får en yta på lite mer än 300 kvadratmeter. Jesper Steen, vd för Jönköping City, säger att han tror mycket på den nya butiksatsningen.

– Butikerna i den här kedjan är starka och konkurrenskraftiga, säger han.

I höst öppnar också H&M Home i gamla Sesamgallerian. Exakt datum för öppningsdagen är ännu inte klart.

Allt ifrån olika sorters rengöringsmedel till hårvårdsprodukter och smink säljs i butikskedjan Normals butiker i Danmark och Sverige.

Foto Skipper Ib 2015