För ett par veckor sedan avslöjade partiveteranen, Berry Lilja, att han inte räknar med att finnas med vid nästa val, 2018. Att det var lika bra att ta ett steg tillbaka och låta en efterträdare få fyra år på sig att formera styrkorna.

Folkets hus

Men vem skulle ta över? Roger Ödebrink eller kanske nykomlingen Anna-Karin Slunge? Ett namn skulle avslöjas samtidigt som partiet presenterade namnen till de kommunala nämnderna. Tillfället var torsdag morgon, platsen Folkets hus i Vaggeryd.

Att Williamsson hälsade välkommen var inte så konstigt i och med att han redan är Socialdemokraternas ordförande i kommunen. Men i och med att listorna över ledamöter och positioner i nämnder delats ut framgick det att Kenth i och med vice ordförandeskapet i kommunstyrelsen även skulle få posten som avlönat oppositionsråd.

”Hedrad”

– Jag känner mig hedrad av det förtroende som mitt parti har visat, säger han. Det är en utmaning, men jag är övertygad om att vi ska kunna jobba samman ett väldigt bra lag som kan ta över 2018.

Williamsson har rötterna djupt rotade i den fackliga myllan. Tillsammans med avdelningsordförande Besim Matoshi sitter han i avdelningsstyrelsen för IF Metall, med säte i Värnamo.

– Skolningen från facket kommer att följa med mig, lovar han. Det innebär att jag ser mig som del av ett lag som arbetar tillsammans för att nå resultat.