I januari skrev Jönköpings-Posten om att Iskander Youssef

Det känns underbart och det ska bli jätteroligt att samarbeta med en förening, det har jag inte gjort innan, säger Iskander Youssef och syftar på samarbetet med Husqvarna FF.

Det är nämligen i HFF:s lokaler som restaurangen kommer att ligga och Iskander Youssef berättar att de kommer att satsa på stora lunchbufféer och husmanskost.

Det blir ingen vanlig lunchbuffé utan mycket större, säger han.

Restaurangen kommer att vara öppen även på kvällar och tanken är att satsa på temakvällar med bland annat after work och trubadurer. De planerar även för att kunna ta emot större sällskap som bröllop, dop och konferenser.

Utbytet bland restaurangerna i Huskvarna är inte så stort så jag tror på det här. Jag tror att det behövs fler. Smedbyn är en väldigt trevlig miljö, säger han.

I helgen invigs Smeden, HFF:s lokaler i Smedbyn, med pompa och ståt. Lokalerna kommer att fyllas med olika typer av verksamheter och lördagens invigning blir som en kick off för dessa. I samband med festen smygöppnar restaurangen. Det kommer dock inte att serveras någon mat på lördag utan tanken är att gäster ska kunna se hur restaurangen tar form och hälsa på ägarna.

Vi har inte riktigt bestämt namnet än men det blir förmodligen Smedbyns kök eller Smedbyn bar och kök, säger Iskander Youssef som ser fram emot att få öppna restaurangen i slutet av augusti.