36-årige Andreas Falk, som vann två SM-guld under sin spelarkarriär, tar över rollen som spelarutvecklare i HV71. Han ersätter Pär Johansson, som efter en säsong i HV ska anta en ny utmaning i en NHL-klubb.

– Det är naturligtvis hedrande och roligt att HV71 har ett stort förtroende för mig. Jag tycker att detta är en intressant och viktig roll som jag ser fram emot att få vara med att utveckla. Att få jobba tillsammans med och coacha unga talangfulla spelare som är i början av sin framtida hockeykarriär är väldigt inspirerande, säger Andreas Falk till HV71:s webbplats.

HV71 skriver att spelarutvecklarens fokus ska ligga på juniorspelare och unga spelare i herr- och damlaget. Klubbens general manager Peter Ekelund om valet av Andreas Falk som ny spelarutvecklare:

– Vi är oerhört nöjda med vad Andreas bidragit med under året och den kompetens han besitter när det gäller att utveckla spelare på individnivå. Vi ser också att rollen som spelarutvecklare varit viktig för HV71 och att det är något vi vill satsa vidare på.