Den nya misstänkta personen ska vara under 15 år, enligt P4 Jönköping.

– Det är inget jag känner till. Skulle det hända något nytt kommer vi att kommunicera ut det, säger en talesperson på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Tidigt på måndagsmorgonen greps en tonåring över 15 år misstänkt för mord på en EU-migrant i 50-årsåldern. Personen anhölls i sin frånvaro redan på söndagen.

Polis och åklagare har varit förtegna gällande detaljer kring ärendet. Inte heller någon av de juridiska ombuden eller försvarsadvokaterna vill kommentera händelsen.

Ingemar Eriksson, samordnare för polisens brottsförebyggande arbete i Jönköping, säger att detta är ett ovanligt fall.

– Det är ovanligt att det finns så unga människor som är misstänkta för så grova brott. Jag kan förstå att det blir oro och rykten, inte minst på skolor. Huskvarna är en del av Jönköping, där många går i samma skolor, säger han.

Han säger också att ärendet är speciellt att utreda.

– Det blir alltid speciellt när det är unga personer. Misstankarna är ovanliga i sig.

Det är snart tre veckor sedan som en man i 50-årsåldern hittades död i en park intill Smedbyn i Huskvarna. Inledningsvis gick polisen ut med att det inte fanns något som tydde på att brott legat bakom dödsfallet. Men efter obduktionen av kroppen öppnade åklagaren en mordutredning.

Den döde mannen var en EU-migrant som vistats i Huskvarna en tid. Kyrkhjälpen hade en minnesceremoni en vecka efter dödsfallet och vänner berättade då om den avlidne mannen.

– Han var en fin person och hade inga fiender, vad jag vet. Han nämnde inget om att någon skulle ha haft något emot honom. Han var en vänlig person, har vännen Gheorge Popa sagt.