Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny vietnamesisk restaurang på Väster

Restaurang Eve vill ge Jönköpingsborna en ny asiatisk restaurangupplevelse med mat från Vietnam, Japan och Korea. Rätterna ska hålla hög kvalité och erbjuda "lätta, friska smaker", meddelar ägaren Evelyn Tran.

På Västra Storgatan 5, i lokalen där restaurangen China Palace brukade ligga, har den vietnamesiska restaurangen Eve nu öppnat. Det är ägaren till Sushi Palace i Huskvarna, Evelyn Tran, som satsar på ett koncept med fokus på klassisk vietnamesisk mat, sushi och koreansk barbeque.

– Alla andra asiatiska restauranger i Jönköping serverar thailändsk, kinesisk, mongolisk eller japansk mat. Vi vill sticka ut genom att fokusera på det vietnamesiska köket och koreansk barbeque, berättar Zoe Tran, dotter till Evelyn.

"Lätta, friska smaker"

Evelyn Tran är född och uppvuxen i Vietnam, men kom till Sverige tillsammans med dottern för nio år sedan. Strax innan jul tog hon över China Palace och bestämde sig för att starta sin egen restaurang, något som hon drömt om länge.

Den vietnamesiska maten beskrivs på restaurangens hemsida som "präglad av lätta, friska smaker med massor av färska örter". Där serveras färska vårrullar, soppor, ris och nudlar, kött och skaldjur - men ingen buffé.

– Vi vill se till att servera rätter av hög kvalité istället, säger Zoe Tran.

LÄS MER: Hassan Roshandel ska driva nya Restaurang Stallgården

Den koreanska barbequen innebär att gästerna får testa att grilla sina råvaror själva vid bordet. Just det konceptet kommer dock inte att lanseras förrän mot slutet av sommaren. Först vill restaurangen hinna etablera sig och lära upp kockarna i den vietnamesiska mattraditionen.