Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya fall av bilinbrott i Bankeryd– här slog BMW-ligan till

Flera bilar har drabbats av inbrott i Bankeryd. Polisen misstänker att BMW-ligor har varit framme igen.

Totalt handlar det om fem inbrott som har anmälts vid åttatiden på onsdagsmorgonen. Tre BMW-ägare på Furuvägen och Horstorpsringen upptäckte att rutan krossats på sina bilar.

– Det handlar både om instrumentpanelen och bilratt som har stulits. I ett fall lämnade de kvar bilratten, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen i Region Öst.

Ytterligare två stölder, av märket Volkswagen, upptäcktes på Axvägen alldeles i närheten ungefär samtidigt, uppger polisen, som tror att det är samma tjuvar som slagit till.

– Det är lite annorlunda. Vi är inte vana vid att de här ligorna också ger sig på ett annat bilmärke. Eftersom adresserna ligger hyfsat nära varandra kan det finnas ett samband.

Ingen person är gripen för bilinbrotten och polisen skulle under morgonen åka till adresserna för att göra en brottsplatsundersökning.

Förra veckan anmäldes totalt fem nya fall av BMW-stölder i Jönköpings kommun. Två i Bankeryd och tre stycken i Huskvarna.