Under sina år som affärsinnehavare har Anna jobbat hårt med att marknadsföra både butiken och handeln i Vaggeryds kommun. För inte så länge sedan kunde vi se henne på kommunens stora skyltar vid infarterna till Vaggeryd. Hon har varit drivande i näringslivsrådets handelsutskott och har med glatt humör kämpat för det hon trott på.

Samtidigt är det slitsamt att aldrig kunna komma hem på en bestämd tid. Familjen kommer lätt i kläm.

Hon berättar om hur hon kom till ett vägskäl. Att antingen fortsätta utveckla Koola Kidz; öppna en webshop, starta ytterligare en butik. Eller att göra någonting helt annat av sitt liv.

En liten aning om att något var på gång kom när hon ansökte om att få bli borgerlig vigselförrättare.

Jag fick papperen om förordnandet i dagarna. Det ska bli jätteroligt, berättar hon glatt.

Yrkeskarriären då? Kärlek och vigsel kan väl vara kul, men det går väl inte att livnära sig på…

Nej, jag ska faktiskt börja jobba i Värnamo, som butikschef. Det blir i en helt ny butik som heter Bagtown och som säljer bland annat väskor och plånböcker, berättar hon.

I jobbet innebär även att vara projektledare, samt webbansvarig för hela koncernen.

Det här är en krokigare väg än den som väntade med Koola Kidz. Jag kommer säkert att hamna i diket flera gånger, men jag vet att jag kommer att ta mig upp på vägen igen, lovar hon.

Anna berättar att hon annonserade ut barnklädesaffären, men ingen var intresserad. Nu säljer hon ut sortimentet.

Såvitt Anna vet har fastighetsägaren, PHL, haft 2–3 förfrågningar om lokalen på Viktoriagatan i Vaggeryd. PHL har ytterligare en tom butikslokal i centrala Vaggreryd att förhålla sig till: tidigare Coopbutiken.