Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya tomter på gång i norra Hok

Planen för 15-20 nya småhustomter i Hok ska nu skickas ut på samråd. Kommunledningen hoppas på många synpunkter från allmänheten.

Det aktuella området går under benämningen ”Hok 2:110 med flera”. Att det har planerats tomter i norra delen av Hok har varit officiellt i något halvår. Nu skickas planerna vidare i form av samråd. I det skedet kan allmänheten ha synpunkter på placeringen.

Området som är fem hektar stort har inga kända fornlämningar och där har inte heller påträffats några fridlysta eller hotade arter.

Senast juni 2019

Målet är att processen, efter samråd och granskning, ska landa i en detaljplan för hela området. Detta är planerat att ske någon gång april-juni 2019. Slutmålet är att det byggs bostäder.

För åtta år sedan projekterades en väg som var tänkt att leda trafik i öst-västlig riktning utanför samhället. Om det byggs såväl hus som väg blir det med ett mellanrum på 100 meter.