Huvudtränaren Lucas Frey lämnade HV71 i torsdags på grund av personliga skäl.

Klubbens general manager Peter Ekelund sade då till JP att uppbrottet inte hade något att göra med ishockeyn eller Freys sätt att leda laget.

– Nej, det har det inte. Men som med alla tränare så finns det nog vissa spelare som avgudar honom och sättet han leder laget på och vissa som säkert har synpunkter och som inte tycker att han är fantastisk, säger Peter Ekelund, som även berättade att diskussioner hade förts mellan parterna de senaste veckorna.

Relaterat till artikeln

Nu kommer det dock nya uppgifter om amerikanens uppbrott med HV71.

Förlorade synen

Enligt SportExpressen ska anledning bakom avhoppet vara en allvarlig ögonskada som tränaren har råkat ut för under hösten.

– Det stämmer. Det var på en tränarutbildning för snart två månader sedan som de hade en övning ute på isen och där fick han en smäll mot ena ögat som var ganska allvarlig och som gjorde att ambulansen kom för att hämta honom och körde honom till sjukhuset, säger Peter Ekelund till Expressen.

Smällen ska enligt uppgifterna vara så pass allvarlig att Frey förlorade synen.

– Än i dag två månader efter har han inte fått tillbaka synen utan har fortfarande kraftigt nedsatt syn. Utöver det har han dessutom dragit med en rejäl migrän som gjort att han mått väldigt dåligt, och de två sakerna gjorde att han inte kunde stå i tränarbåset. Han mådde för dåligt, och har åkt hem för att få hjälp, säger GM Ekelund till SportExpressen.

Lucas Frey kom till HV71 under 2015 och tog över rollen som huvudtränare 2018. Den här säsongen har han lett laget till en överlägsen serieledning i SDHL.

När amerikanen nu lämnar HV71 kliver assisterande tränaren Joakim Engström in som huvudtränare för laget.

Relaterat till artikeln