Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyhetsrapportering. Covid-19 tar över media

I dessa tider anser jag att covid-19 får alldeles för stor plats i vårt nyhetsflöde. Det är hemskt att vi befinner oss mitt i en pandemi som stoppar upp mångas vardag, men sanningen är att den hemska vardagen många befinner sig i fortsätter. Svältkatastrofer, tjuvjakt och gängkriminalitet fortsätter i samma utsträckning som innan om inte mer. Detsamma om våld och våldtäkter i hemmet blomstrar.

Trots detta består mitt nyhetsflöde ständigt om nya experter som har uttalat sig om det virus som cirkulerar i folks munnar. Jag vill veta hur situationen om covid-19 ser ut, men jag vill också veta mer. Jag vill få reda på mer om den stora mässlingsepidemin i Kongo-Kinshasa.

Visste ni att det är den största i Kongo-Kinshasa på över 10 år, och över 6 000 människor har dött och över 300 000 av diagnostiserats. Antagligen inte, men vi följer obrutet hur stor kapacitet IVA har var 10 minut. Det finns mer saker som påverkar folks liv. Så jag ber om en uppmaning till alla nyhetskanaler, lokala så som globala, ge oss information om ALLT!

Frances Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel