Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt besked: Då öppnar Astrid Lindgrens värld

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Den planerade öppningen av Astrid Lindgrens värld i maj fick skjutas på framtiden, precis som för många andra besöksmål. Men nu har har ett nytt beslut fattats. Parken kommer att öppna i juni, men med en del begränsningar.

Den 17 juni kommer Astrid Lindgrens värld i Vimmerby att öppna för allmänheten. I ett pressmeddelande uppger de att man kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer till punkt och pricka.

Exempel på åtgärder är att endast gäster som har en resväg på en-två timmar är välkomna. Inne i parken ska social distanshållning hållas.

I vanliga fall brukar närheten till karaktärerna vara något som besökarna kan ta del av, men då avstånd ska hålla ändras programmet.

– I gengäld har vi ändrat dagsprogrammen och i stället ökat antalet föreställningar. Närvaron kommer att bli annorlunda, men alltså inte frånvarande på något sätt. Dessutom är lekmiljöerna öppna som vanligt, säger Jocke Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld AB, i ett pressmeddelande.

I år firar Pippi Långstrump 75 år. Det hade parken tänkt fira med att inviga nya Villa Villekulla.