Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt toppjobb för Fredrik Stillman

HV71-profilen Fredrik Stillman har fått nytt jobb. Han går från KLH till ZSC Lions i den Schweiziska ligan, där han kommer vara assisterande tränare till Sveriges tidigare förbundskapten Rikard Grönborg.

Fredrik Stillman har tidigare haft flera olika tränaruppdrag i KHL. Senast var han i Nizhny Novgorod.

Nu står det klart att den gamle HV-storbacken kommer att husera i den Schweiziska ligan. Stillman har skrivit på för ZSC Lions från Zürich.

– Fredrik har erfarenhet av att vinna och det var viktigt för oss. Han har även god internationell erfarenhet och dessutom är det en fördel att han pratar bra tyska tack vare sin tid som spelare i Berlin. Han kommer främst fokusera på att stabilisera vårt försvarsspel, säger Lions sportchef Sven Leuenberger i en kommentar till klubbens sajt.

Stilman kommer att vara assisterande tränare åt Sveriges tidigare förbundskapten, Rikard Grönborg. Svenske Johan Andersson blir en av den tidigare förbundskaptenens närmaste män under debutsäsongen i Lions.