Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt världsrekord under Dreamhack Summer 2018

Under helgen slog Dreamhack, tillsammans med Com Hem, ett nytt världsrekord för snabbaste internetanslutning. Hastigheten uppmättes till 1,6 terabyte per sekund och är åtta gånger snabbare än det tidiga rekordet på 200 gigabyte per sekund.

Dreamhack Summer slog ett nytt världsrekord i helgen tillsammans med sin partner Com Hem för snabbaste internetanslutningen. Det är inte första gången de har detta världsrekord. Under Dreamhack Winter 2011 uppmättes hastigheten till 120 Gbit/s, mer än 13 gånger långsammare än det nya världsrekordet. Det tidigare världsrekordet sattes i Storbritannien 2014 och låg på 0,2 Tbps eller 200 Gbps.

Det som hastigheten betyder i praktiken är enligt Dreamhack och Com Hem att exempelvis 230 000 personer kan kolla på Netflix i HD-kvalité samtidigt, du kan ladda ner tio kopior av det populära spelet Fortnite på mindre än en sekund och hela 5,3 miljoner människor skulle kunna lyssna på Spotify på högsta ljudkvalitén.

– Vi på Dreamhack älskar att tänja på gränserna, vara innovativa och jobba med den senaste hård- och mjukvaran på våra events. Nu har vi gjort det igen tillsammans med våra partners Com Hem och Juniper och då blir det också ett världsrekord, säger Markus Viitamäki, CTO för Dreamhack till deras hemsida.