Dreamhack Summer slog ett nytt världsrekord i helgen tillsammans med sin partner Com Hem för snabbaste internetanslutningen. Det är inte första gången de har detta världsrekord. Under Dreamhack Winter 2011 uppmättes hastigheten till 120 Gbit/s, mer än 13 gånger långsammare än det nya världsrekordet. Det tidigare världsrekordet sattes i Storbritannien 2014 och låg på 0,2 Tbps eller 200 Gbps.

Relaterat till artikeln

Det som hastigheten betyder i praktiken är enligt Dreamhack och Com Hem att exempelvis 230 000 personer kan kolla på Netflix i HD-kvalité samtidigt, du kan ladda ner tio kopior av det populära spelet Fortnite på mindre än en sekund och hela 5,3 miljoner människor skulle kunna lyssna på Spotify på högsta ljudkvalitén.

– Vi på Dreamhack älskar att tänja på gränserna, vara innovativa och jobba med den senaste hård- och mjukvaran på våra events. Nu har vi gjort det igen tillsammans med våra partners Com Hem och Juniper och då blir det också ett världsrekord, säger Markus Viitamäki, CTO för Dreamhack till deras hemsida.

Relaterat till artikeln